Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Σκακιστικές Εκδηλώσεις Καλαβρύτων - Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 7 και την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013, στα πλαίσια των επετειακών εορτασμών για τα 70 χρόνια από το ολοκαύτωμα  των Καλαβρύτων στις 13 Δεκέμβρη 1943, πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία στα Καλάβρυτα, από τον Σκακιστικό Επιμορφωτικό Όμιλο Καλαβρύτων –Επαρχίας (ΣΕΠΟΚΕ) το ετήσιο πανελλήνιο ανοιχτό ομαδικό (δυαδικό) τουρνουά Rapid, με διεθνείς συμμετοχές  και με την επωνυμία «Ποτέ πια πόλεμος».
Στο τουρνουά πήραν μέρος 73 αθλητές, χωρισμένοι σε 29 ομάδες, το σύστημα των αγώνων ήταν ελβετικό επτά (7) γύρων και είχε τη στήριξη της Ένωσης Σκακιστικών σωματείων  Πελοποννήσου και την έγκριση της Ελληνικής Σκακιστικής Ομοσπονδίας.
Σημαντικές ήταν οι παρουσίες των Sienczewski Zbigniew (Πολωνός), Bleker  Hindrikhermanfrits (Ολλανδός), και Ιλαντζή Σπύρου, παικτών με διεθνή αναγνώριση.
Σημαντική παρουσία είχε και ο Γυμναστικός Σύλλογος Ποντοκώμης με δύο αθλητές, που αποτελούσαν την ομάδα ΠΟΝΤΟΚΩΜΗ, τον Φώτογλου Δημήτρη(6 νίκες) και Φώτογλου Βικτωρία (1 νίκη) που κατέκτησαν την 14 θέση στη γενική κατάταξη και  την  1 θέση στην ομάδα των αθλητών λυκείου.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε και διαγωνισμός σκακιστικού σκίτσου με 92 συμμετοχές από όλη την Ελλάδα, όπου δεύτερη σπουδαία διάκριση για το σύλλογο, έφερε  η σκακίστρια Φώτογλου Βικτωρία, αφού πήρε την Τρίτη θέση στο διαγωνισμό.
Όλοι οι αθλητές παρέλαβαν και ένα βιβλίο με μαρτυρίες από την μαύρη μέρα των Καλαβρύτων, που στοίχισε την ζωή σε πάνω από 1000 κατοίκους της περιοχής, από τα θηριώδη στρατεύματα των Γερμανών, προσφορά του Μουσείου Καλαβρύτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου